3

 
    

GOD JUL

Hoppas att ni alla har en riktigt mysig julafton! ♥

RANDOM DECEMBER

Försökte fota nya kameran, som vanligt i fönstret pga bäst ljus där, och som vanligt låg också Miranda där pga... vem vet? Haha <3
En fin morgon då hela himlen var ljust rosa/orange.
Ja, av nån anledning har alltså detta blivit en av Mirandas favoritplatser, och här kan hon sova/vila i flera timmar ibland! Och varje gång syns det tydligt på mina bokstäver att hon vart där... :-)
Bakade bullar för första gången i princip helt själv, och inte några vanliga heller utan veganska saffransbullar med mandelfyllning. Blev lite torra och lite brända under, men ändå riktigt goda! För att vara första gången och med tanke på att jag var riktigt stressad så är jag nöjd med resultatet.
Min säng är också en favoritplats för båda kissarna, men det händer inte allt för ofta att dom ligger där samtidigt som denna gång. Stackars Cindy är skadad just nu och måste ha krage och stanna inne, men än så länge är hon faktiskt riktigt duktig på att vara sjuk och verkar inte må jättedåligt, så förhoppningsvis är hon helt frisk snart igen! ♥
En lunch här om veckan fick bli några falaflar (?), bulgur som blev över från dagen innan, stekta morotsskivor, lite dipp som också blev över från dagen innan och så lite persilja på det. Kan bli riktigt gott och smidigt att slänga ihop lite rester! 
Solnedgångar har det inte vart särskilt många av på sistone, och färgas himlen i nån fin färg så kan det vara redan vid kl tre, då den här bilden är tagen.
Ett av de lite godare téerna från våran tekalender och en söt (i dubbel bemärkelse) chokladbit från min mjölkfria chokladkalender.
Började packa lite häromdagen, och efter bara en liten stund hade Miranda hoppat i, kanske för att hon vill följa med, men förmodligen för att hon tyckte det var en skön "låda", haha så söt i alla fall. 
Klippte mig som sagt för ett par veckor sedan, och den här gången klippte Elina upp det lite så att allt alltså inte är exakt samma längd, vilket är lite annorlunda och snyggt när det är platt men tyvärr inte alls fint med mina lockar utan det blir bara jättestort och för volymigt... Men men, kul att testa nåt nytt och det växer ju ändå rätt fort!
 Blev sugen på tacos till lunch häromdagen, dock hade vi varken tacokrydda eller tacosås, och jag kände inte heller för att ha i havre fraiche... Men det löste sig faktiskt och blev jättegott ändå! Gjorde egen kryddning till sojafärsen med bl a spiskummin, paprikakrydda, cayennepeppar och vitlökskrydda (som nästan blev godare än "vanlig" tacokrydda), och så fick det bli lite tomater, paprika, rödlök, spetskål och nacho chips. Det bästa med tacos är ju faktiskt att det blir gott oavsett vad man har i!
Hmm... Vem kan ha vart i fönstret nu då..? ;-) <3