MORSDAG-BUKETT

EUROVISION

 Förra helgen så var det ju Eurovision och ingen kan väl ha missat att bästa Måns vann alltihopa! Så himla kul och rätt. Jag tyckte alltså Hereos var den bästa låten men låtarna nedanför tyckte jag också var riktigt bra. Eller egentligen är det nog flera som jag gillade men det var just dom här som jag la på minnet. Snart rullar bilen mot Halmstad där vi bland annat ska se på volleyboll, EM-kval matchen mellan Sverige och Estland. Sverige förlorade första matchen när dom möttes i Estland, men vi får hoppas att dom kan vinna idag på hemmaplan, eller åtminstone bjuda på en spännande match. Ha en superfin Morsdag allihopa! ♥

 
 
 
 

CURITIBA DEL TVÅ

Botaniska trädgården blev mitt tredje stopp på turistbussresan.
 Det var väldigt fint med blommor, fontäner och det stora, vackra "växthuset" och häftigt att se de stora skyskraporna (typ?) runt omkring.
Och ja, som sagt, fint var det och ganska stort, och rätt så mycket folk var det där, men såå himla speciellt var det inte... Eller så var det bara jag som hade haft för höga förväntningar av nån anledning.
Funderade på att be nån ta ett kort på mig... Men nej... Istället gjorde jag några tappra försök med att få till ett par selfies. 
(Inga bilder på mig själv = osäkert om jag faktiskt gjorde resan eller inte liksom. Typ.)
Jag var bara där en halvtimme (bussarna gick som sagt med en halvtimmes mellanrum) och i väntan på bussen hann jag till och med köpa en god isglass med lime-smak (från en kvinna i en liten kiosk som inte kunde ett ord engelska...). 
Mitt fjärde och sista stopp innan jag åkte tillbaks till centrum där min skjuts tillbaka till projektet hämtade mig, blev "Opera de Arama", vilket var en vit stor byggnad (som man dock inte fick gå in i) som låg över vattnet och nära ett fint vattenfall och berg, där jag tror att dom brukar ha konserter occh så ibland. 
Även här stannade jag bara en halvtimme och hann dessutom köpa en supergod iste, som sagt var det riktigt varmt den dagen och nu började jag känna av huvudvärken... Efter att jag hade satt mig på bussen igen tror jag det tog ungefär en timme genom Curitiba tillbaka till centrum där den trevliga unga mannen som skulle skjutsa mig tillbaka till projektet stod och väntade på mig och sen tog det ungefär en timme till innan jag alltså var tillbaka i volontärhuset. 


Jag är inte så mycket för att se städer, föredrar natur mer än byggnader, och Curitiba hade som sagt 25 olika sevärdheter att se och var en hyfsat fin stad (men smutsig om man jämför med t ex Sverige) men det var inte så lätt att veta vad man skulle se för nåt, vad man skulle göra i den stora staden, när man inte hade nån slags guide med sig och knappt några jag träffade kunde engelska. Jag ångrar dock inte alls att jag tog chansen och utforskade Curitiba; allt som allt kostade det under 300 spänn, jag fick se en ny stad och kultur, lära mig ännu mer om att resa och klara mig själv och det gjorde även hela min Brasilien-resa mer mångsidig. Egentligen kunde jag besökt fler ställen och varit där längre tid, men eftersom jag inte är ett stort fan av städer och allt vad det innebär och för att jag faktiskt åkte på en volontärresa för att vara just volontär och hjälpa djur, så var en dag helt lagom för mig!