Kvällens solnedgång

Uppdatering

HEJ! Det var inte igår jag kikade in här, och det beror helt enkelt på att jag har haft fullt upp sen sist. Jag var i morfars stuga på Östra stranden några dar med mamma, i Göteborg och såg bl a Miriam Bryant uppträda på Götaplatsen under kulturkalaset, och just nu är jag i syrrans lägenhet i Halmstad eftersom nollningen har dragit igång! Eller rättare sagt började det ju redan förra onsdan och slutar nu på fredag, men typiskt nog så blev jag självklart dunderförkyld ett par dagar innan och har därför inte orkat vara med riktigt så mycket som jag egentligen hade velat... Riktigt synd, men kan inte göra nåt åt saken (mer än att försöka kurera mig så gott jag kan), och jag har i alla fall träffat och hittat på lite kul grejer med mina framtida klasskompisar, och vart på skolområdet och inskrivningen och så. Eftersom jag fortfarande är ganska så förkyld får jag se hur mycket mer jag orkar vara med på nollningen, annars kommer jag nog försöka vila så att jag är frisk och redo för när skolan drar igång på riktigt på måndag! Hoppas att allt är bra med er, vi hörs (förhoppningsvis) snart igen! :-) 

Från Östra stranden 10/8.

SVALBARD 2016 - Packisen

På söndagen åkte vi upp i packisen, en bra bit ovanför Svalbard-öarna och mot Nordpolen! Det var mycket dimma, speciellt på förmiddan, och vi höll utkik efter bl a isbjörnar men som vi tyvärr inte hittade. Däremot såg vi en säl vila på ett isflak, och massor av fåglar! Framförallt olika måsar brukar flyga längs med båtar eftersom dom gör så att isflaken rör sig och där under kan det finnas mat till fåglarna, så att dom har lärt sig att båtar kan göra det lättare för dom att få mat. Ungefär nåt sånt har jag för mig guiderna på båten sa i alla fall, ganska coolt! 
Ett par halvdana bilder på "the bearded seal", alltså en "storsäl" på svenska. :-)
Förutom några intressanta föreläsningar så hände det inte så mycket mer spännande den dagen, men med tanke på hur händelserika de föregående dagarna varit så var det riktigt skönt med en lugn dag. Satt mest och läste en spännande bok som jag hittade i biblioteket på båten ("Kvinnan på tåget", riktigt bra!), och på kvällen var det "barbecue", som först var planerad att hållas utomhus (!) på däck, men det slutade med att vi åt som vanligt inne i restaurangen eftersom det var för kallt och regnigt.
Alla var lite extra glada den kvällen också eftersom hotellmanagern bjöd på gratis dricka, så många blev lite berusade, jag själv festade till det med en Cola och fortsatte sen efter middagen att läsa i boken. :-) Lugn dag som sagt, inga isbjörnar, men dagen efter blev det lite mer action!