SVALBARD 2016 - Packisen

På söndagen åkte vi upp i packisen, en bra bit ovanför Svalbard-öarna och mot Nordpolen! Det var mycket dimma, speciellt på förmiddan, och vi höll utkik efter bl a isbjörnar men som vi tyvärr inte hittade. Däremot såg vi en säl vila på ett isflak, och massor av fåglar! Framförallt olika måsar brukar flyga längs med båtar eftersom dom gör så att isflaken rör sig och där under kan det finnas mat till fåglarna, så att dom har lärt sig att båtar kan göra det lättare för dom att få mat. Ungefär nåt sånt har jag för mig guiderna på båten sa i alla fall, ganska coolt! 
Ett par halvdana bilder på "the bearded seal", alltså en "storsäl" på svenska. :-)
Förutom några intressanta föreläsningar så hände det inte så mycket mer spännande den dagen, men med tanke på hur händelserika de föregående dagarna varit så var det riktigt skönt med en lugn dag. Satt mest och läste en spännande bok som jag hittade i biblioteket på båten ("Kvinnan på tåget", riktigt bra!), och på kvällen var det "barbecue", som först var planerad att hållas utomhus (!) på däck, men det slutade med att vi åt som vanligt inne i restaurangen eftersom det var för kallt och regnigt.
Alla var lite extra glada den kvällen också eftersom hotellmanagern bjöd på gratis dricka, så många blev lite berusade, jag själv festade till det med en Cola och fortsatte sen efter middagen att läsa i boken. :-) Lugn dag som sagt, inga isbjörnar, men dagen efter blev det lite mer action!
#1 / / Lotta:

Riktigt fina bilder :)

Svar: Tack så jättemycket! :-)
Emmy