Uppdatering

God kväll! Hoppas att ni hade en fin första advent igår. :-) Det hade verkligen jag! Jag och Sabina åkte till Alexandra och Johan där vi myste framför en julfilm med glögg, julmust, apelsiner, pepparkakor och choklad, och på kvällen åt vi supergod mat och bara umgicks och hade det mysigt! Det har vart ganska fullt upp på sistone, mycket på grund av projektarbetet i miljövetenskapen som vi måste va klara med snart, plus att vi har massa "vanliga" lektioner också. Men förra tisdagen, då jag inte hade några föreläsningar, var i alla fall jag, Evelina, mamma och pappa på Torekov Spa, vilket var väldigt härligt! Supergod lunchbuffé, mysigt spa, jag tog en skön ansiktsbehandling då jag även fick lite tips på bra produkter, och avslutningsvis en fantastisk trerätters. Var verkligen en superbra dag! I fredags hjälpte jag och pappa Evelina och David att flytta från sin gamla lägenhet här i Halmstad till en lite större en bit bort, i typ samma byggnad som jag också flyttar till snart. Bara 5 veckor kvar!! :D:D Så taggad! Idag däremot ska jag sova i morfars stuga på Östra Stranden, eftersom jag har så mycket i skolan och självklart så krånglar tågen då och jag orkar inte med den jobbiga ersättningsbussen... Hoppas allt är bra med er i alla fall. Vi hörs! ♥

MILJÖTIPS #16


EN KÖPFRI DAG.
Som säkert alla vet så var det Black Friday igår, och Black Weekend över hela helgen i vissa affärer. Men idag så är det faktiskt "En köpfri dag". Namnet talar rätt mycket för sig själv, men om man skulle vilja läsa mer kan man gå in på enköpfridag.se. Jag skulle vilja uppmana alla er (få) som läser detta att se över era konsumtionsvanor, ni kanske inte kan eller vill undvika att köpa saker just idag, men ni kanske kan ha en egen köpfri dag när det passar bättre. Kanske en hel vecka eller månad då ni t ex inte får köpa kläder eller nåt liknande. Jag själv insåg för ca två månader sen att jag faktiskt har väldigt mycket kläder och egentligen inte på riktigt behöver köpa nånting nytt nu på ett tag, och tänkte därför utmana mig själv med att inte köpa något klädesplagg på resten av året. För oftast tänker i alla fall jag att "det skulle va kul med en ny enkel tshirt eller en stickad tröja nu när det har blivit kallt eller en ny fintröja till nästa tillställning eller en jacka, jag har ju faktiskt bara en och den är ett par år gammal", men egentligen är det inte på riktigt nånting som jag behöver, jag har kläder så jag klarar mig. Och nu med all den här rean så blir det lätt att man köper nånting bara för att det är billigt, visst om det är nånting man har tänkt köpa länge är det ju bra att passa på när det är rabatt, men vi köper också lätt sånt vi egentligen inte behöver bara för att det är billigt. Så tänk över era konsumtionsvanor, tillsammans kan vi göra stor skillnad! :-) 

Supermånen

Lyckades ni se supermånen i måndags? Här var det molnigt just då (när den nog skulle vara som störst?), men i söndags lyste den klart och tydligt och jag stod ute på balkongen och försökte fånga den på bild. Vet inte om den såg ut att vara mycket större än vanligt, även om den tydligen skulle vara större än den vart på massor av år och kommer dröja ca 20 år tills den är så stor igen. Oavsett så var den väldigt vacker i alla fall, som vanligt. :-)