MILJÖTIPS #15


Before the flood.
Under den senaste veckan har filmen nedan varit väldigt omtalad och hyllad, vilket jag verkligen förstår nu efter att ha sett den. Den handlar kort sagt om miljöproblemen vi har idag, vad som kommer att hända med jorden om vi inte agerar nu och vad vi faktiskt kan göra för att undvika en katastrof. 

Leonardo DiCaprio har under de senaste två åren rest världen runt - bl a Grönland, Indien, Kina, USA - och pratat med stora ledare och experter såsom Obama, påven och även Johan Rockström (proffesor i miljövetenskap vid Stockholms universitet). Filmen är en och en halv timme lång, men så otroligt sevärd och bra gjord! Vissa delar var såklart mer intressanta/bättre och andra mindre bra enligt mig, men överlag så tycker jag att den är riktigt bra, dom tar upp så många olika problem och åker till så många platser och får helt enkelt med så himla mycket information och fakta på ganska så kort tid. Leonardo tycker jag också gör ett fantastiskt jobb som producent och programledare (eller vad man ska kalla det för). 

När Leo gästade Ellen DeGeneres och pratade lite kort om dokumentären nämnde dom att filmen kommer finnas ute att se gratis över helgen, sedan på National Geographic. Jag vet inte säkert om den kommer försvinna från Youtube på söndag eller inte, men oavsett så tycker jag att alla borde ta sig tid och se den så fort som möjligt!