SVALBARD 2016 - Isbjörnar

Måndag den fjärde juli var definitivt en av de häftigaste dagarna. Nu när jag skriver det här är jag i syrrans lägenhet i Halmstad och har inte med mig mitt anteckningsblock som jag skrev i varje dag under resan, så jag minns inte exakt vad vi gjorde men i alla fall på ett ungefär. Vi befann oss fortfarande en bra bit norr om Svalbard, bland packisen och det var väldigt molnigt/dimmigt i princip hela dan. 
Vi såg alltså väldigt mycket is, isflak som delats naturligt eller på grund av vår stora båt och bildade riktigt vackra och häftiga mönster.
Vi såg en isbjörn redan tidigt på förmiddan, men en ganska bra bit bort. Vid lunch och på eftermiddan hade vi mer tur och hittade ett par stycken varav den ena låg och sov och den andra gick omkring lite, så till slut blev det att vi stannade på ett och samma ställe i flera timmar, för att iaktta de vackra djuren, som knappt brydde sig om oss.
Lite rester från isbjörnarnas middag kunde man tyvärr se på flera ställen, vilket var mindre trevligt...
Ibland blev det lite för kallt att stå ute på däck och när det dessutom inte hade hänt nånting nytt på ett tag så var det skönt att gå in till baren och ta en kopp te och läsa lite/gå igenom de oändligt många bilderna på kameran, haha! 
Framåt fyra-fem vandrade den sista isbjörnen iväg, in i dimman och det fina ljuset. Sammanlagt såg vi nog tre-fyra isbjörnar, lite svårt att veta eftersom dom gick runt och sov och gick runt igen och vi åkte runt lite osv. Men det var i alla fall en otrolig upplevelse, så fantastiskt vackra djur, som lever på en så häftig plats!
#1 / / JUNITJEJ:

Wow, vilken upplevelse! SÅ coolt att ha fått syn på isbjörnar!

Svar: Det var det verkligen! :-) :-)
Emmy