Grann-kossorna

Hej hej! Snart är det äntligen dags; imorgon åker jag, mamma, Evelina och Gizmo till Dalarna! :-) Vet knappt om jag berättat nånting om det här? Men i alla fall så tar vi tåget från Halmstad tidigt imorgon, åker först till Hallsberg, sen Borlänge, Mora och så därifrån till Grövelsjön med buss. Hela resan kommer ta 13 timmar, vilket förmodligen kommer bli lite tufft men säkert värt det för att komma upp till fjällen och på vägen få se en del av Sverige. I Grövelsjön kommer vi sova tre nätter och vandra på lite olika leder, förhoppningsvis en liten bit in i Norge. På onsdan åker vi ner till Fulufjället där vi sover två nätter och kommer bl a kolla in Sveriges högsta vattenfall och världens äldsta träd. Är så taggad!! Jag har en del kvar att packa och fixa inför imon, men ska också passa på att vila och kolla på Suits (ska ju ändå vara dator-fri en vecka nästan sen hehe). Gör kanske några tidsinställda inlägg, men annars hörs vi igen när jag är tillbaka.
 
Här kommer i alla fall ett gäng med bilder som jag tog häromdan på grannens söta kor. Kalven (som börjar bli ganska stor) var en sån himla duktig modell, den bara stod och kollade nyfiket på mig samtidigt som den tuggade, vilket resulterade i ett antal roliga miner, haha! Ha det gött allesammans, vi hörs! 

Mamma Mu stod en liten bit bort och iakttog mig hon med.
Alltså dom fluffiga öronen... <3 

I trädgården

Öland Exkursion - del 2

Den 18 maj åkte vi till ett flertal olika ställen runt om på södra Öland och kollade på olika miljöer. Bland annat åkte vi till ett vindkraftverk och lärarna pratade lite om för- och nackdelarna med dom. Efter lunch gick vi en runda i Halltorps hage, kollade på de gamla träden och kom sedan ut till havet.
Sen åkte vi vidare till Sandby borg, en fornborg precis vid havet. Vi kollade främst efter fossiler i stenarna vid vattnet, men fick sedan en halvtimme att gå runt och kolla själva innan vi skulle åka vidare.
Det är så sjukt att tänka att för cirka 1600 år sedan byggdes det ett fort här, att människor levde här, och ännu sjukare att det år 480 troligen skedde en massaker där och de människor som blev nedhuggna aldrig blev begravda utan bara lämnades där på samma ställe... Som sagt, ganska sjukt att tänka på.

Efter att vi hade gått runt där ett tag åkte vi vidare och stannade bl a till vid Naturbokshandeln i Stenåsa (där man kunde köpa böcker, souvenirer och glass) och Eketorps borg, som jag inte tog några bilder på med kameran men som var väldigt fint! På kvällen åkte vi ett gäng till södra udden och kollade på en helt magisk solnedgång, bilder från den kommer en annan gång. :-)