Öland Exkursion - del 2

Den 18 maj åkte vi till ett flertal olika ställen runt om på södra Öland och kollade på olika miljöer. Bland annat åkte vi till ett vindkraftverk och lärarna pratade lite om för- och nackdelarna med dom. Efter lunch gick vi en runda i Halltorps hage, kollade på de gamla träden och kom sedan ut till havet.
Sen åkte vi vidare till Sandby borg, en fornborg precis vid havet. Vi kollade främst efter fossiler i stenarna vid vattnet, men fick sedan en halvtimme att gå runt och kolla själva innan vi skulle åka vidare.
Det är så sjukt att tänka att för cirka 1600 år sedan byggdes det ett fort här, att människor levde här, och ännu sjukare att det år 480 troligen skedde en massaker där och de människor som blev nedhuggna aldrig blev begravda utan bara lämnades där på samma ställe... Som sagt, ganska sjukt att tänka på.

Efter att vi hade gått runt där ett tag åkte vi vidare och stannade bl a till vid Naturbokshandeln i Stenåsa (där man kunde köpa böcker, souvenirer och glass) och Eketorps borg, som jag inte tog några bilder på med kameran men som var väldigt fint! På kvällen åkte vi ett gäng till södra udden och kollade på en helt magisk solnedgång, bilder från den kommer en annan gång. :-)