Prins Bertils stig

Förra onsdagen gick jag och storasyster Prins Bertils stig. Hela stigen ska vara 18 km, men eftersom det inte gick nån buss ända bort till Möllegård och starten så åkte vi istället till Tylöbäck och började gå därifrån. Det är dock en liten bit från slutet hem till oss, plus att vi gick några omvägar och gick lite senare på dagen också, så enligt min Lifelog-app gick jag sammanlagt 19,3 km och nästan 5 timmar under hela dagen. Bra träning och extra bra övning inför vandringen i Dalarna om ett par veckor. Men det var faktiskt inte så jobbigt som jag hade tänkt mig. Under tiden gjorde det lite ont i vaderna (men det var nog mest pga att vi spelat badminton dagen innan, inte jättesmart såhär i efterhand) och kände lite i ryggen av väskan, men det gick faktiskt förvånansvärt bra och snabbt. :-) Prins Bertils stig är ju så himla fint; gröna och mysiga skogar och x antal fina stränder, så man tänker inte så mycket på att man går utan kollar mest på den vackra omgivningen. Tog en del bilder under promenaden som jag tänkte dela med mig av, först ett gäng från Tylösand. 

En hel del fina björnbär såg vi, men som tyvärr inte var riktigt mogna än.
Och nyponbuskar, tycker det är så fint och somrigt hur de lyser upp med orangea nypon och vita blommor.
Jag jobbade ju ett flertal dagar under sommaren på just Prins Bertils stig och körde en större del av stigen med en "golfbil" och tömde soptunnorna, men det var riktigt mysigt att gå hela stigen istället och få se allting lite från ett annat håll (och kunna njuta av allt det fina istället för att leta skräp haha). Dessutom var det vissa vägar jag inte hade sett innan eftersom man måste köra en annan runda på jobbet, t ex på grund av att det är för liten/dålig väg för att man ska kunna komma igenom där med golfbilen, eller för att det helt enkelt ändå inte är några soptunnor där. 
 
Här har vi i alla fall kommit fram till Grötvik och det gamla kolbrottet, där det nu är en wakeboard-park. Det ser så häftigt ut med klipporna och "dammen", och utsikten uppe på berget i mitten av bilden är fantastisk! Det finns en grillplats där (med en soptunna alltså, haha), så där åt jag frukost några morgnar, så härligt!
I Grötviks hamn skulle det också finnas ett café, men det hade visst stängt. Så det blev inget kaffe för Evelina, haha.
Älskar dom här lummiga skogarna, så mysiga och fina! Nu börjar vi närma oss slutet av stigen också, vid Västra stranden.
Och där var vi framme i Halmstad, nästan vid slottet och därmed slutet av stigen. Lagom trötta men som sagt gick det ändå ganska fort. Det var nog också bra att vi tog ett par pauser och fikade, så att vi både vilade benen en stund och fyllde på med mer energi i form av bl a frallor, smoothie och chips. Vi gick också till Preem som bara låg en liten bit från stigen, strax innan simstadion, och testade deras nya veganska korv och panini till lunch, båda mycket goda! 
Avslutningsvis fotade jag också den sista infotavlan. Såg när jag redigerade bilderna att nån tyckte det var kul att göra ett hakkors på den, suck... I alla fall så rekommenderar jag verkligen att gå stigen nån gång! Vill man inte gå hela (eller nästan hela som vi) kan man ju hoppa på/av bussen vart man vill. Har också sett att många cyklar vilket säkert är kul med. Det är några ställen där det är lite jobbigare vägar, t ex branta backar, men det är tydligt markerat på kartan. Jag och Evelina funderar på att gå igen men kanske till hösten då allt är lite mer oranget plus att vi ska gå från andra hållet och om vi har tur se en fin solnedgång vid Tylösand innan vi tar bussen hem. :-) 
#1 / / Åsa Andersson:

Tack för ett bra tips, det ser ju kanonmysigt ut! Ska jag lägga på minnet!
Åsa

Svar: Det är det verkligen! Hoppas du går där nån gång :-)
Emmy