SVALBARD 2016 - Andøyane

Efter lunchen den 6/7 hade vi kommit fram till Andøyane, som ligger i Woodfjorden och alltså norra delen av Svalbard. Vädret var fortfarande fantastiskt fint!
Vi åkte ut på en liten runda med zodiac-båtarna i det stilla vattnet och höll utkik efter fåglar och andra djur.
Några ejdrar (tror jag) som lugnt simmade omkring.
Även om vi inte såg så jättemycket spännande saker så var det en väldigt härlig och mysig åktur. Det var varken för varmt eller för kallt, hela omgivningen var så fridfull och vacker, och vi bara tog det lugnt och var mestadels tysta. Guiden som körde zodiacen stängde ibland av motorn och bara lät oss flyta fram, så att vi fick njuta av stillheten så mycket som möjligt (till skillnad från t ex dagen innan då båtturen hade vart betydligt besvärligare haha). 
Efter lite mer än en timme var det dags att åka tillbaka. Innan middagen (som för min del bestod av vårrullar + morot, rädisa och sweetchilisås till förrätt, tagliatelle med bl a stekt grönkål och lök till huvudrätt, och sorbet till efterrätt; som sagt maten var verkligen superbra!) så hade några av guiderna lite små "föredrag" typ. Arjen från Nederländerna pratade om isen i arktis och hur framförallt den tjocka, gamla isen minskar. Ben från Nya Zeeland pratade om "sjö-språk" och lite roliga ord och uttryck man använder (kanske mest förr i tiden) på båtar. Efter middagen läste jag ut en bok som jag hittat i bokhyllan på båten, "Kvinnan på tåget", som jag verkligen kan rekommendera! Dagen efter skulle bli min sista dag på båten så jag började packa lite smått och förbereda mig för hemfärd. Sista dagen blev dock ingen "vanlig" dag, utan dagen då vi äntligen såg valrossar...! :-) 
#1 / / Anonym:

Hur kom du ihåg exakt vad du åt den dagen? :o Haha så kul ändå. Fina bilder!

Svar: Haha, jag skrev dagbok under hela resan så när jag skriver dessa inlägg kollar jag igenom vad jag skrev den dagen, så jag kommer såklart verkligen inte ihåg helt utantill vad jag åt varje dag haha :-) Tack!
Emmy

#2 / / Kattis:

Wow vilka vyer, låter som en riktigt häftig resa! Riktigt härliga bilder!☺

Svar: Det var det verkligen! :-) Tack så mycket! :D
Emmy