SVALBARD 2016 - dag 10

Onsdagen den sjätte juli väcktes vi redan kl 6 utav vår expeditionsledare Jim som talade om i högtalarsystemet att det var vackert väder ute och att vi hade kommit fram till Liefdefjorden.
Vi stannade till framför "Monacobreen", en 4,5 km lång glaciär. Solen sken och vattnet var spegelblankt. Verkligen en helt makalös vy. Helt klart en av dom bästa morgnarna jag varit med om. :-) 
Efter att ha varit ute på däck nästan en timme och piggnat till av det härliga vädret och vackra utsikten var det dags att gå ner för att äta frukost, samtidigt som sjökaptenen styrde vidare mot Woodfjorden.
Efter frukosten åkte vi in till land där bl a denna gamla jägarstugan fanns, som av någon oklar anledning kallades för "Texas Bar". 
När alla kommit iland fick man välja på att gå på en "short", "medium" eller "long" hike, och som de tidigare gångerna valde jag medium. Short var lite mer för de gamla eller de som bara ville gå i ett lugnare tempo, medium var helt enkelt lite lagom tempo och sträcka, medan long var lite mer längre och ansträngande. Jag hade nog klarat av den långa men kände mer för att hinna ta det lite lugnt, fota och ta in allting, istället för att behöva kämpa för att hinna med dom andra, haha. 
Som sagt kryllar det inte av blommor och andra växter på Svalbard så därför var det alltid extra kul när man såg nån liten blomma.
Till just denna stunden skulle jag gärna vilja åka tillbaka till. Vi hade en tyst stund i några minuter då alla bara satt ner, betraktade den fina naturen och njöt av stillheten. Så himla härligt!
Sen var det dags att gå vidare, lite högre upp för att få en ännu bättre utsikt.
Detta är alltså Woodfjorden, som är 64 km lång och därmed den fjärde längsta fjorden på Svalbard. Liefdefjorden som vi var i på morgonen är knappt hälften så lång.
På vägen ner igen var en amerikansk kvinna snäll och frågade om jag ville att hon skulle ta några bilder på mig, vilket jag tackade ja till. Det kan ändå vara lite kul att ha några bevis på att jag faktiskt var där haha, och hur jag såg ut; alltså trött men glad! :-) Som ni kan se var det alltså ganska varmt (framförallt medan man gick), jag hade tagit av mig både mössa, vantar och jackan, men egentigen hade jag nog klarat mig utan tjocktröjan också.
När vi kommit tillbaka till stranden igen fick vi gå in och kolla runt i "Texas bar". Lite intressant men var mest gammalt, smutsigt och trångt. 

Medan vi väntade på att få åka tillbaka till båten för att äta lunch var det några som passade på att bada lite. Det var som sagt varmt, men långt ifrån så pass varmt att jag skulle kunna tänka mig att ta ett dopp, haha. För att inte detta inlägg ska bli alldeles för långt kommer lite bilder från resten av dagen en annan gång. :-) 
#1 / / Rebecca Adnell:

Wow vilka vyer! Häftigt att vakna till :)

Svar: Ja det var det verkligen! :-)
Emmy