HP SPECTRE

I somras, strax innan skolstarten, kände jag att det var dags för en ny dator. Min gamla HP som jag hade fått (eller ja, köpt, efter studenten) från gymnasiet funkar fortfarande, och den har ändå hållt bra med tanke på att den är fem år gammal, men den är väldigt seg och känns som att den skulle kunna gå sönder helt åt och hållet när som. Eftersom jag också visste att jag skulle vara ännu mer i behov av en dator när jag började på högskolan för att göra skolarbeten, och även använder datorn till så mycket annat (redigera bilder, kolla Youtube, serier, filmer, lyssna på musik, beställa/betala saker, osv osv), så kände jag att det var dags för en ny, och gärna en lite extra bra. Jag började kolla runt lite och blev ganska snabbt fäst vid denna dator nedan, en HP Spectre x360. Touch-skärm som går att vrida runt helt och hållet, en riktigt bra motor, stort minne, bra ljud, och dessutom riktigt snygg. Den var dyr, men med studentrabatt blev den ett par tusen kronor billigare, och jag kände helt enkelt att det skulle vara värt det! Som sagt visste jag att jag skulle använda den mycket, speciellt i min bilvande lägenhet (nu nuvarande haha) då jag förmodligen inte kommer skaffa en tv, och därför kommer titta extra mycket på datorn. Jag har dessutom aldrig köpt en dator tidigare, förutom skoldatorn som jag bara gav några hundralappar för, och jag kände helt enkelt att jag kunde unna mig det här. 
 
Än så länge ångrar jag inte mitt köp det minsta, den är verkligen värd varenda krona! :-) Det absolut bästa med den är hur snabb den är, att det bara tar nån sekund att starta datorn eller nåt program. Batteriet är också fantastiskt, min gamla klarade sig knappt alls utan laddare medan denna behöver bara laddas varje/varannan dag beroende på hur mycket jag använt den. Älskar också att den är så tyst, fläkten på min gamla låter jättemycket vilket jag knappt ens tänkte på förrän jag fick den nya, vars fläkt bara hörs ibland (oftast när jag sitter med Lightroom eller gör nåt annat "jobbigt" för den), annars är den knäpptyst. Tycker verkligen om att touchpaden/musplattan är så pass stor och avlång (och att man t ex kan scrolla upp/ner genom att dra med två fingrar!), och att tangentbordet går att lysa upp och släcka ner, så smidigt! Touch-skärmen är också riktigt najs, föredrar för det mesta att hålla på med touchpaden och musen men ibland är det så himla smidigt att bara trycka direkt på skärmen. Bland annat är det riktigt najs att vrida skärmen bakåt när man ska kolla film/serie också, så istället för att tangentbordet är framåt så är det bakåt... Haha, vet inte om ni förstår, men i alla fall slipper man se tangentbordet då och istället kan man bara trycka på skärmen för att pausa eller så. Om jag ska säga nåt lite negativt så är det väl att den möjligtvis är lite tung. Den är bara 13 tum och väldigt tunn men väger ändå en del, eller i alla fall tillräckligt mycket för att jag helst inte vill ta med den i ryggsäcken till skolan eller vart jag nu ska, om jag inte verkligen måste, för att slippa få ont i ryggen. Men å andra sidan får jag ganska lätt ont i ryggen haha, och med tanke på hur bra och kompakt den är så är det inte så konstigt att den inte är fjäderlätt. 

Nu har jag alltså haft datorn i snart ett halvår och jag kunde inte vara mer nöjd! Jag tror och hoppas att vi kommer att hålla ihop lääänge, haha. :-) Bilderna tog jag strax efter att jag fått hem den (därav datumet) men eftersom jag inte haft så mycket tid till bloggen glömde jag typ bort att skriva om den. Men här kom i alla fall min "lilla" recension haha! Nu ska jag sluta babbla. Ha det gott!