FILM-TIPS

A Plastic Ocean. Dokumentär om all plast som hamnar i haven och hur det påverkar djuren och miljön. Mycket sevärd, hemsk men hoppfull. 

Mother's Day. Denna såg jag och Sabina när hon sov över hos mig och vi båda tyckte den var supermysig! Massor av bra skådespelare, påminner lite om Valentine's day och New Year's Eve (som jag tycker mycket om). Gillar verkligen när man får följa många olika karaktärer men som ändå har en koppling till varandra.
 
 
Minimalism. Så viktig och inspirerande dokumentär! Den ger en verkligen en tankeställare om shopping och saker vi äger. Jag har aldrig vart en sån som shoppat jättemycket, men gör det i alla fall ännu mindre nu än för några år sedan. Jag är riktigt glad över att jag inte har samma shoppingvilja nu som då, och framförallt att jag fått mer av ett kvalité-tänk istället för typ kvantité-tänk, vilket denna film bidrog till ännu mer. 
 
Livet efter dig. Denna har säkert många redan sett, eller läst boken, eftersom den var ganska omtalad för ca ett år sen. Jag och Cecilia kollade i alla fall på den för nån vecka sen och vi tyckte verkligen om den! Så himla fin och mysig film, men samtidigt väldigt sorglig såklart... Eftersom jag visste typ hur den skulle sluta (och det dessutom var lite uppenbart kanske) så förstörde det lite för mig, men den var ändå väldigt fin. Jag älskar Emilia Clarke i Game Of Thrones så det var lite konstigt men kul att se henne göra en helt annan roll!
 
What the health. Superintressant dokumentär om hur kött och andra animalier påverkar vår hälsa. De tar upp så himla många olika saker, och även om det är mycket fokus på USA så är allting väldigt tänkvärt. Har du inte redan sett den så gör det!