Rosenskära

Hej på er! Idag känns det inte riktigt som torsdag för min del, eftersom jag jobbar hela helgerna och är ledig tisdagar och torsdagar så blir fredag mer som typ måndag för mig, eller nåt, haha! Men jag trivs iaf jättebra på jobbet, det är så himla härligt att få vid havet och i naturen större delen av dagen och än så länge har det inte varit så värst jobbigt, pga inte så mycket skräp att städa. :-) Jag ville mest kika in här och säga hej eftersom det var ett tag sen nu. Hoppas att allt är fint med er! Här kommer ett gäng med bilder på några fina rosenskäror (?) i Norre Katts park. Vi hörs! 

Cindy och alliumlökar

Öland Exkursion - dag 1

Den 17 maj åkte vi på exkursion i Ekologi till Öland, för att lära oss lite mer om djuren och naturen som finns där. Vi bodde på ett vandrarhem i Ottenby, alltså södra Öland, och var där i tre dagar. På onsdagen kom vi fram strax efter lunch och efter att ha installerat oss i våra rum så började själva exkursionen och vi åkte ut till första destinationen. Jag minns inte riktigt namnen på de ställena vi stannade vid, men våra lärare berättade i alla fall lite olika saker om Ölands speciella miljö. Vi åkte längs med östra sidan och stannade till en längre stund på Stora Alvaret. Vi höll utkik efter både fåglar och olika sorters blommor.

Massor av orkidéer fanns det. Försökte lista ut vad dessa kan heta, möjligtvis St Pers nycklar, göknycklar eller ängsnycklar, eller nåt helt annat haha!
Dessa vita små blommorna heter i alla fall mandelblom.
Och så möjligtvis en backsippa. 
En liten damm med väldigt klart och fint vatten kom vi fram till efter en stund.
... med jättemånga små gulliga grodyngel! :-) 
Det fanns också en hel del fossiler vilket vara ganska häftigt att se! 
 
Efter en liten fikapaus körde vi tillbaka till vandrarhemmet och senare på kvällen gick jag och Cecilia en promenad i skogen då vi bl a fick se en dovhjort, men tyvärr hade jag inte med kameran då. Mer om exkursionen en annan gång!