SERIE-TIPS

New Girl började jag kolla på redan för... 4 år sen eller nåt? Men jag såg bara första säsongen, om ens det, innan jag tröttnade eller helt enkelt började kolla på nåt annat istället. Men för ett par månader sen kände jag för att ge det en ny chans och jag fastnade direkt! Så himla rolig serie och härliga karaktärer, lite överdrivet för det mesta men är väl också det som är poängen. Jag är inne på säsong 5 nu vilket är den senaste som finns ute på Netflix, men tror och hoppas att sexan kan komma ut där snart också. Jag tycker framförallt om att avsnitten är så pass korta (ca 20 min) och eftersom det är komedi blir det lätt att kolla på, perfekt när man inte har så mycket tid eller helt enkelt inte vill kolla på nåt avsnitt av en serie som är 50 min lång och man behöver va koncentrerad hela tiden för att hänga med. :-) 
The OA är en hyfsat ny Netflix-serie som det endast finns en säsong av med 8 avsnitt (som alla är ca en timme långa). Jag hoppas att andra säsongen kommer ut snart för ettan var så himla bra och jag vill bara veta mer mer mer! Det är verkligen en sjukt spännande serie och jag såg klart hela säsongen på bara några dar. Jag vill inte avslöja för mycket, men såhär står det i alla fall om första avsnittet: "En kvinna som varit försvunnen i sju år dyker upp på sjukhuset med märkliga ärr på ryggen, men hon kan - eller vill - inte berätta var hon har varit."
Gift vid första ögonkastet är ett väldigt speciellt och extremt program och experiment. Men jag tycker det är väldigt intressant och spännande, och har tidigare sett en svensk och en amerikansk säsong. För några dagar sen började jag kolla på den första norska säsongen som jag såg låg ute på Svtplay. Efter att ha sett Skam (som självklart också är ett serietips om nån missat det!) så är det lite extra kul eftersom man förstår en del ord, och vissa av experterna och deltagarna påminner om några i Skam, eller i alla fall hur de pratar, t ex låter parterapeuten precis som Eva, haha så mysigt! Även om paren i de här programmen sällan håller ihop så är det spännande att få följa dom och det är även rätt så lärorikt. Man får sig en del tankeställare om hur förhållanden och människor funkar, experterna säger en hel del smarta saker och man får även veta en del fakta och historia om t ex giftemål och samboskap, i det här fallet i Norge då. Det är även intressant och kul bara att få se mer av Norge och hur dom bor osv. Ibland blir det ju lite pinsamt dock, t ex i början när de inte känner varandra och inte vet ifall de ska pussas/kramas, haha då kan skämskudden åka fram...
#1 / / Rebecca Adnell:

Äääälskar New Girl! :D

Svar: Jaa eller hur, sååå bra! :D
Emmy