Dimmig morgon i september

Dalarna - renar & hjortron

När vi hade gått längs med gränsen till Norge ett tag och var påväg ner igen såg vi som sagt massa renar! :-) De var en bit bort, så vi lämnade leden och gick istället mot dom, och gjorde då en annan rolig upptäckt: hjorton!! 
Det visade sig vara en ganska stor flock, och ingen var den andra lik. Vissa var ganska mörka, andra ljusare, alla hade olika stora horn och några hade halsband. Men alltså, hur söt är inte den hel-vita?! 
Vi stod länge och bara betraktade (och fotade! haha) de vackra djuren som gick runt och åt, och vissa kollade lite nyfiket åt vårt håll. 
Till slut började några av dom gå ner från den kullen dom varit på och sedan upp och förbi en annan kulle, så att vi inte längre såg dom. 
Men några stannade kvar, så jag och Evelina satte oss ner i gräset och betraktade dom ett bra tag, samtidigt som vi passade på att fika lite. :-)
Det var massor av såna här fina, vita blommor, som ser lite ut som bomull nästan, men vars namn jag inte minns. Så vackra är dom i alla fall! 
När de flesta renar hade gått iväg, och vi bara såg några långt borta, så började vi gå tillbaka till leden. 
På vägen tillbaka passade vi på att äta och plocka med oss lite hjorton. Det var första gången vi plockade hjortron själva och smakade på dom "råa", alltså inte som sylt. Konstigt nog så smakade det faktiskt som... hjortronsylt. ;-) Riktigt kul var det i alla fall, kändes så speciellt och lyxigt på nåt sätt att faktiskt hitta de gula/orangea bären och få plocka själv. 
När vi börjat gå neråt igen såg vi ännu en flock renar. :-) 
Och nästan en timme senare, när vi börjar närma oss fjällstationen, så ser vi en ensam ren inne i skogen. Trots att den dök upp ganska nära oss och vi försökte vara lugna och tysta, så ville den inte riktigt vara med på bild utan skyndade därifrån, haha. 
På eftermiddagen tog vi det ganska lugnt, åt mat, gick en runda med Gizmo, och på kvällen åt vi trerättersmiddag. Det var då vi såg hökugglan sittande på en hög gran utanför fönstret. En sån himla bra dag; vackra landskap, renar, hjortron, uggla, god mat och bra sällskap. ♥ Skulle inte haft nåt emot att få uppleva den tisdagen en gång till. 

Vegan i 30 dagar

Hej på er! Tänkte bara kika in här och tipsa lite snabbt om Icas veganutmaning som började häromdan. Jag själv har ju vart vegan nu i... ett och ett halvt år? Nåt sånt i alla fall, men tyckte ändå detta lät intressant! Jag provar ganska sällan nya recept så det kan va kul att få lite inspiration och kanske hitta nån ny favoriträtt. :-) Som jag förstått det som inriktar dom sig till såna som är helt nya inom "vegan-världen" men det funkar ju såklart för vem som helst att ta del av deras tips! Dom har en ersättningsguide med massor av bra tips, olika veckomenyer, man kan anmäla sig för "mejlpepp" och följa dom på Instagram, där även Gustav Johansson (som har den vegetariska matbloggen Jävligt gott) tipsar om saker och ting! Låter kanske lite som att jag gör värsta reklamen nu för Ica haha, men jag tyckte bara att det verkade som en kul grej och vill sprida det vidare ifall nån av er som följer denna lilla blogg har missat det. :-) 
 
Nu måste jag sätta igång med plugget, är helt ledig idag men ska se till att få mycket plugg gjort eftersom jag känner mig lite efter, och förhoppningsvis hinna/orka med att träna lite också. Hoppas att ni får en fin fredag, och att ni blir lite inspirerade till att prova på mer vego framöver. Det är ju trots allt bra för både hälsa och miljö, men framförallt djuren. :-) Ha det gott! 
 
Slänger in ett gäng random bilder från mat-arkivet också som lite inspo, hehe.