Dalarna - renar & hjortron

När vi hade gått längs med gränsen till Norge ett tag och var påväg ner igen såg vi som sagt massa renar! :-) De var en bit bort, så vi lämnade leden och gick istället mot dom, och gjorde då en annan rolig upptäckt: hjorton!! 
Det visade sig vara en ganska stor flock, och ingen var den andra lik. Vissa var ganska mörka, andra ljusare, alla hade olika stora horn och några hade halsband. Men alltså, hur söt är inte den hel-vita?! 
Vi stod länge och bara betraktade (och fotade! haha) de vackra djuren som gick runt och åt, och vissa kollade lite nyfiket åt vårt håll. 
Till slut började några av dom gå ner från den kullen dom varit på och sedan upp och förbi en annan kulle, så att vi inte längre såg dom. 
Men några stannade kvar, så jag och Evelina satte oss ner i gräset och betraktade dom ett bra tag, samtidigt som vi passade på att fika lite. :-)
Det var massor av såna här fina, vita blommor, som ser lite ut som bomull nästan, men vars namn jag inte minns. Så vackra är dom i alla fall! 
När de flesta renar hade gått iväg, och vi bara såg några långt borta, så började vi gå tillbaka till leden. 
På vägen tillbaka passade vi på att äta och plocka med oss lite hjorton. Det var första gången vi plockade hjortron själva och smakade på dom "råa", alltså inte som sylt. Konstigt nog så smakade det faktiskt som... hjortronsylt. ;-) Riktigt kul var det i alla fall, kändes så speciellt och lyxigt på nåt sätt att faktiskt hitta de gula/orangea bären och få plocka själv. 
När vi börjat gå neråt igen såg vi ännu en flock renar. :-) 
Och nästan en timme senare, när vi börjar närma oss fjällstationen, så ser vi en ensam ren inne i skogen. Trots att den dök upp ganska nära oss och vi försökte vara lugna och tysta, så ville den inte riktigt vara med på bild utan skyndade därifrån, haha. 
På eftermiddagen tog vi det ganska lugnt, åt mat, gick en runda med Gizmo, och på kvällen åt vi trerättersmiddag. Det var då vi såg hökugglan sittande på en hög gran utanför fönstret. En sån himla bra dag; vackra landskap, renar, hjortron, uggla, god mat och bra sällskap. ♥ Skulle inte haft nåt emot att få uppleva den tisdagen en gång till.