RANDOM AUGUSTI

Vi fick ganska mycket krusbär hemma i år så jag tog med en burk till lägenheten, så himla gott! Krusbär smakar verkligen sommar för mig och får mig att minnas tillbaka till när vi var hos morfar när vi var mindre. 
Gick ut för att fota lite i trädgården så såg jag att Cindy drack lite regnvatten. Sötisen!
Ett par tranor som gått runt på ängarna där hemma i sommar. Så himla fina!
Tror inte jag ätit så mycket vattenmelon under nåt år som jag ätit under denna sommaren, haha! Skyller nog lite på (eller tackar) Cecilia, som jag umgåtts mycket med och som alltså älskar vattenmelon. Hur som helst så är det ju fantastiskt gott, och hur vackra är dom inte!? 
På tal om vackert: en solnedgång från stugan när jag och mamma sov över där en natt i mitten av augusti. :-)
Provade en ny juice, eller rättare sagt "råsaft". Älskar mynta, och ananas och apelsin, haha, så jag tycker att den var riktigt god men tyvärr lite väl mycket fruktkött för min smak... 
Lingonen som jag och Cecilia plockade när hon kom till stugan och sov över med mig. Hon hade lite bättre teknik än mig, eller hittade bättre ställen, så hennes påse är alltså den bruna. ;-) Kan inte minnas att jag nånsin plockat lingon innan, men det var faktiskt nästan roligare än att plocka blåbär; det gick fortare, dom är hårdare så dom kan inte mosas sönder lika lätt och det ser så fint ut med alla de olika nyanserna av rött. Det enda tråkiga är att dom inte är lika goda som blåbär att äta direkt (men å andra sidan gör det att man inte äter upp alla på en gång som det kan bli med blåbär hehe). Jag gjorde i alla fall lingonsylt på dom jag plockade, och sedan även på nån liter till som jag plockade hos farfar, och det blev verkligen såå gott! 
När jag gick en runda och fotade grannarnas kossor, som är av rasen highland cattle (långhåriga och bruna), tog jag även några bilder på dessa två "vanliga" kor (inte säker på ras-namnet), och såhär såg mer eller mindre alla bilder ut, haha. Den ena bara stod och iakttog mig medan den andra idisslade för fullt, så att det ser ut som att den gapar/råmar. Sötisar! 
Efter att ha bott här i lägenheten i över ett halvår satte jag äntligen upp min första tavla, haha! Har dragit mig för att sätta upp nåt på väggarna, för jag vill inte få massa onödiga hål och så där. Men för ett tag sen köpte jag en tavla till min papyrus-plansch från Egypten (med mitt namn skrivet både på arabiska och med hieroglyfer + en bild av Kräftan) och här om veckan hjälpte Evelina mig att sätta upp den. Den blev nog liite sned, men tror ändå inte att det gör så mycket. Skulle vilja ha nån mer tavla ovanför soffan, och över sängen har jag börjat sätta upp lite olika foton. Känns mycket mysigare och mer personligt när inte väggarna är helt tomma, så är glad över att jag äntligen tagit tag i det.
#1 / / carolin:

Härliga bilder :)

Svar: Tack så mycket! :-)
Emmy

#2 / / norrbotten emma:

åh vilka härliga foton =)

ha de bäst
kramizz

Svar: Tusen tack! :-) Detsamma!
Emmy

#3 / / meh.blo.gg:

Jättefina bilder, ser ut som en bra sommar

Svar: Tackar! Det var det verkligen :-)
Emmy

#4 / / Agnes:

Men åh, så gott med krusbär!

Svar: Eller hur!! :-)
Emmy