Skärshult 22/2

Hej på er! Här kommer ett gäng med bilder från i torsdags då jag, Ewe, mamma, pappa och Gizmo var i stugan. Jag, Ewe och Gizmo sov också över till fredagen, och på söndan åkte hela familjen dit igen över dagen. Det var så himla mysigt och fint med all snö. Båda sjöarna var frusna, vilket Gizmo nog först tyckte var lite konstigt och tråkigt eftersom han egentligen älskar att bada, men sen tyckte han det var väldigt roligt att springa runt och busa i snön. :-) Det var kul att se så många olika spår från djur som passat på att gå runt på sjön, och jag och Ewe passade också på att "gena" över sjön när vi skulle gå leden i söndags. Lite osäkert om isen faktiskt skulle hålla, men jo då, vi klarade oss! Nu är jag tillbaka i Halmstad där det är minst lika kallt (förmodligen ännu kallare när det blåser på!) men ingen snö tyvärr. Ha det fint! ♥

Ovanifrån

Förra helgen var jag hemma i Småland och fikade hos farmor med Evelina på lördagen och brunchade hos Alexandra med Sabina på söndagen, så mysigt! Lowe följde med och stannade fredag till lördag; vi åt god mat och spelade spel med familjen, väldigt trevligt! Han hade också med sig sin drönare som vi flög lite med ett par gånger. Kul att få lite foton från ett annat perspektiv och på fredagen flög vi dessutom upp lagom till solnedgången. Att lite snö låg kvar var dessutom bara ett plus. :-) En riktigt bra helg med andra ord! 

Dalarna - Njupeskär

Den 24 augusti åkte vi med bussen från Grövelsjön till Särna, där vi blev upphämtade av en man som arbetade på vandrarhemmet vi skulle bo på de två följande dagarna i Mörkret, strax utanför Fulufjällets nationalpark. Strax efter att vi installerat oss i vår lilla stuga började vi gå mot Njupeskär, där vi skulle se Sveriges högsta vattenfall. 
 
Det tog ca en halvtimme (eller nästan en timme kanske?) att gå från vandrarhemmet genom skogen till själva nationalparken, där det bl a fanns en restaurang, ett naturum och en liten stuga med brasa där vi passade på att värma oss lite innan vandringen till vattenfallet. 
Det fanns många intressanta informationsskyltar längs med hela leden. 
Gizmo var otroligt glad över sin blomma på huvudet. 
Fast förmodligen ännu gladare när han upptäckte en sjö som han kunde bada i. :-) 
Frammeeee!
Det var väldigt vackert och häftigt, men nu under vintern har jag sett massor av bilder på det när det är helt fruset och massor av snö runtomkring, vilket ser ännu coolare ut! Skulle vara kul att nån gång åka dit under vintern.
En av många fina lavskrikor, som var lite för snabba för att jag skulle lyckas få till några bra bilder. 
Efter att ha varit iväg ca 4 timmar började vi gå "hem" till stugan igen. 
Det fanns oändligt mycket blåbär längs med de flesta lederna/stigarna, vilket var väldigt uppskattat. Bladen hade dessutom så himla fina färger!
När vi började närma oss stugan såg vi en ekorre hoppa över vägen och upp i ett träd. Den var väldigt snabb och var inte så sugen på att ställa upp som modell, men lyckades få till en bild i alla fall. Så himla söt! :-) 
Det var lite ovant att vara på semester i Sverige under sommaren men att det var flera grader kallare än hemma i Småland/Halland. Ca 12 grader är kanske inte superkallt för att vara i slutet av augusti men vissa dagar var det ännu kallare och tycker framförallt att det kändes ännu kallare än hemma.
Kvällen avslutade jag med att vara ute och fota solnedgången vid sjön nära vandrarhemmet och sedan stjärnhimlen, i hopp om att få se åtminstone liiite norrsken, men den turen hade jag tyvärr inte.